U bent hier:

Kunstzinnig bewustzijnsatelier voor jongeren (15-20j)

Cursus of workshop Meerdere kunstvormen

Jongeren worstelen op steeds jongere leeftijd met stress, (faal)angst en sociale druk, en maar liefst één op de vijf heeft last van psychische problemen (lees: aardingsproblemen).
Dit omwille van het feit dat jongeren té weinig inzicht leren verwerven in wie ze zijn, waarom ze hier zijn en hoe ze de beste versie van zichzelf kunnen worden.
Ken jezelf, zei Socrates.
Precies om die reden wens ik een huiselijke plek te creëren voor jongeren tussen 15 en 20 jaar, waar ruimte wordt gecreëerd voor zowel artistieke praktijk als persoonlijke groei en mentale weerbaarheid. Een plaats waar ze al vroeg tot zelfinzicht kunnen komen en dit artistiek leren uiten. Door ook een blik te werpen op ons onbewuste, vinden we immers een manier om vanuit onze kwetsuren onszelf terug te vinden.

We starten met een diepgelaagde oefening, een inspirerend verhaal, filosofisch gesprek of een bestaand kunstwerk, met als doel persoonlijke thema's aan te halen waarbij je je eigen gedragspatroon, ook in relatie tot anderen, beter leert kennen en begrijpen. We gaan op denk- én voeltocht om dan over te gaan tot expressieve actie, zonder meer te verwachten dan wat kan worden gegeven. Centraal staat dat ze zullen worden uitgedaagd om naar zowel hun kracht- als schaduwplekken te kijken, erover te durven fantaseren en hierbij gevoel voor symbolen, vormen, kleur, techniek en materiaal te ontwikkelen.

Na drie sessies gaan ze naar huis met één of meerdere kunstwerken die hen dichter bij zichzelf hebben gebracht en hen laten zien wat er voor hen werkelijk toe doet en hoe ze dat kunnen onthouden.

Wil jij hen zichzelf beter leren kennen, begrijpen, liefhebben, uiten, herscheppen, op een ontspannen, maar vooral artistieke manier? Hen zich laten verdiepen in hun ziel en dat visueel tot uiting leren brengen? Ik heet hen van harte welkom in het atelier.

Drie vrijdagavonden: 1, 8 en 15 november 2019
- 3 sessies van 3u: €185, incl. materiaal, persoonlijke begeleiding, water/koffie/thee
- telkens van 17u00 tot 20u00
- 3 tot max. 4 jongeren
- artistieke skills zijn geen vereiste

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar The Brave Tenderness Roars
Pelgrim 9, bus 2
9860 Scheldewindeke (Oosterzele)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 november 2019 tot 15 november 2019
Leeftijd 15+
Prijs
Basistarief: 185,00 €
€ 185,0
Reservaties
Organisatie The Brave Tenderness Roars
Trefwoorden samen veerkrachtig, generation stronger, bewustzijnsatelier, jongerenatelier, zelfkennis, creatief atelier, Kunstatelier, Artistiek atelier, Bewustwording en Persoonlijke Groei, zelfbewustzijn, mentale gezondheid, dag van de geestelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, kunst en kunsteducatie, kunst, zelfontwikkeling, creatieve zelfontplooiing