U bent hier:

Kunstkeet | Kunstlabo op wielen trekt naar de Gentse wijken - UITGESTELD !!!

+1 punt 6 jaar

OPGELET: De Kunstkeet is voorlopig gesloten omwille van de corona-maatregelen.Het themajaar 'OMG, Van Eyck was here' inspireert twee Gentse academies, De Kunstbrug en de Academie voor Beeldende Kunst, tot een intense samenwerking. Samen ontwikkelen ze Kunstkeet, een kunstlabo op wielen. Net zoals de rondtrekkende troubadours uit de tijd van Van Eyck brengt Kunstkeet nog tot eind december 2020 muziek, dans, woord en beeld naar de Gentse wijken.

In de Kunstkeet brengen leerkrachten en leerlingen optredens, beeldende werkmomenten en exposities. Toeschouwers kunnen ook zelf deelnemen. Zo zullen leerlingen bijvoorbeeld gedichten maken met woorden die voorbijgangers hen aanreiken.

Door zelf naar de wijken te trekken, willen de academies buurtbewoners op een laagdrempelige manier kunst laten beleven. Het is ook een manier om het brede publiek te laten kennismaken met de twee Gentse academies.

Van wijk naar wijk
Kunstkeet kadert in het cultureel-toeristisch themajaar 'OMG, Van Eyck was here!'. Inspiratie voor dit project vonden de academies bij de rondtrekkende troubadours uit de tijd van Van Eyck. Voor de Kunstkeet verbouwden de twee academies een toiletwagen tot grote kijkdoos met een podium en ontmoetingsplaats. Overdag kunnen buurtbewoners binnengluren en na de schooluren kunnen ze genieten van de talrijke activiteiten die de leerkrachten en leerlingen van de academies voor hen in petto hebben.

Praktisch
Iedere maand trekt het kunstlabo op wielen naar een andere wijk. Zo reist de Kunstkeet onder meer naar Nieuw-Gent, de Brugse Poort, Sint-Amandsberg, het Prinsenhof, ... In iedere buurt blijft de Kunstkeet ongeveer een maand staan. Gentbrugge komt als eerste aan de beurt. De Kunstkeet staat van 15 februari tot 1 maart 2020 in het Frans Tochpark. Alle activiteiten zijn gratis.

Op zaterdag 15 februari van 10 tot 13 uur vindt in het Braemkasteel (Braemkasteelstraat 1, 9050 Gent) de feestelijke opening plaats.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Diverse locaties in Gent
Diverse locaties in Gent z/n
9000 Gent
Wanneer

tot

Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Academie de Kunstbrug Gent
Contact ac.dekunstbrug@stad.gent, acbk@onderwijs.gent.be
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Kunstkeet | Kunstlabo op wielen trekt naar de Gentse wijken - UITGESTELD !!! op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS