U bent hier:

Kunstenfestivaldesarts 2019

Theater, dans, performance, cinema en beeldende kunst: het Kunstenfestivaldesarts is een festival van hedendaagse creatie. Het festival vindt elk jaar plaats in mei, in theaters en op verrassende plekken in het diverse Brussel. Nergens vind je een programma met zoveel Belgische en wereldpremières, zoveel verschillende culturele invloeden, zoveel kunstdisciplines, zoveel verschillende presentatievormen en zoveel verschillende talen.
Voor de editie van dit jaar heeft Kunstenfestivaldesarts er bewust voor gekozen om zijn centrum in het kloppende hart van de Brusselse kanaalzone te leggen, en wel in de Manchesterstraat in Molenbeek. Dit ‘centrum’ is meer dan een tijdelijke plek: hetdoel is om reeds bestaande lokale initiatieven te versterken. De kern van het festival is het opnieuw operationele Recyclart, dat na een moeilijk jaar en zijn verbanning uit het station aan de Kapellekerk de deuren van haar nieuwe locatie opent. Tijdens het festival zal Recyclart een culturele en culinaire ontmoetingsplek worden,met feesten op vrijdag en zaterdag. De belangrijkste partners zijn La Raffinerie / Charleroi danse, Cinemaximiliaan en Decoratelier: samen met hen organiseert het festival projecten en activiteiten. Zo vormen ze gedurende tien dagen het hart van de Free School en dragen ze bij aan de opening en het slot van het festival.

Info

Waar Verschillende locaties in Brussel

1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Organisatie Kunstenfestivaldesarts
Contact info@kfda.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.