U bent hier:

KUNSTENAARSLEZING met Stijn Cole

Het eerste werk in open ruimte van kunstenaar Stijn Cole staat sinds de start van de zomer van 2020 in de tuin van het Emile Van Dorenmuseum in Genk.
De sculptuur SAUTADET 1:1 is een bronzen afdruk op ware grootte een stukje rotsbedding van de Zuid-Franse watervallen van Sautadet.
Met deze prachtige watersculptuur legt beeldend kunstenaar Stijn Cole een mentale link met het Emile Van Dorenmuseum als Huis van Landschap en Kunst en het 19de -eeuwse kunstenaarsoord Genk: zoals vroeger de kunstenaars fragmenten van het Genkse landschap meenamen naar andere oorden - in potlood of verf, op papier of doek – maakt hij met dit werk de omgekeerde beweging en brengt een stuk van een ander inspirerend landschap naar Genk.

De bronzen rotsbedding ligt in de helling tussen villa Le coin perdu (vandaag het Emile Van Dorenmuseum) en de Molenvijver. Het is die - toen moerassige - Molenvijver die Emile zo bekoorde. Het water dat over deze sculptuur zal stromen verbindt villa Le Coin Perdu mentaal terug met de Molenvijver, die vandaag niet meer zichtbaar is vanop het terrein.

Stijn Cole geeft tekst en uitleg bij dit werk en plaatst het in de context van zijn verdere oeuvre.
Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer tijdig je tickets via emile.vandoren@genk.be.

Deze kunstenaarslezing is de eerste in een reeks van lezingen rond landschap en kunst die opgezet wordt door het Emile Van Dorenmuseum en RESET Home in Borgloon/kunstenaar Gert Robijns.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Emile van Dorenmuseum. Huis van landschap en kunst
Henri Decleenestraat 21
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 3 juli 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Emile Van Dorenmuseum
Trefwoorden 3600EVDM, 3600MAG, 3600visit