U bent hier:

Kuifje in Train World

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Altijd al was de trein een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars. De NMBS heeft dan ook vaak een beroep gedaan op talentrijke ontwerpers om de wereld van de spoorwegen uit te beelden of weer uit te vinden.
Ter gelegenheid van de eerste tijdelijke tentoonstelling die in Train World wordt georganiseerd, heeft de NMBS besloten eer te bewijzen aan Hergé, een van de grootste Belgische kunstenaars van de twintigste eeuw.

De geestelijke vader van Kuifje heeft zijn beroemde reporter naar alle uithoeken van de planeet gestuurd. In de loop der jaren en tijdens zijn avonturen, heeft deze laatste alle mogelijke vervoermiddelen gebruikt, waaronder ook de trein. En ere wie ere toekomt, het is met de internationale Express Brussel-Moskou, via Berlijn, dat Kuifje in 1929 zijn rondreis in het Land van de Sovjets ondernam. En de trein is het vervoermiddel waarmee hij de wereld doorkruist, van Europa tot in Afrika, over de twee Amerika’s en het Oosten.

Wij nodigen u uit om in het hartje van Train World, samen met Kuifje en al zijn vrienden, dit epos van de Moderne Tijd te herbeleven doorheen de mooiste originele platen die door Hergé zijn getekend, en ook via de presentatie, te midden van andere schatten, van documentatie die voortkomt uit de persoonlijke archieven van de tekenaar.

Er staan u ook nog ook heel wat andere uitzonderlijke verrassingen te wachten…!

De tentoonstelling Kuifje in Train World is een gemeenschappelijk ontwerp van het Hergé Museum, Train World, François Schuiten, Expoduo en de Dienst van het Historisch Patrimonium van de NMBS

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Train World
Prinses Elisabethplein 5
1030 Schaarbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 december 2016 tot 16 april 2017
Organisatie Train World
Contact info@trainworld.be
02 224 75 88
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Kuifje in Train World op UiTmetVlieg.be