U bent hier:

Krottegem#city

Tentoonstelling Fotografie

Fotograaf Maarten Devoldere nam zelf ooit zijn toevlucht tot Krottegem. De volkswijk werd een geliefkoosd onderwerp. De beelden van Maarten leunen aan bij het magisch-realisme. Het realisme ligt in Krottegem voor het grijpen. De magie is man-made.
Krottegem#city
Verhalen uit de vluchthaven
“Van Krottegem zijn”. Een vilein oordeel in het 19de-eeuwse Roeselare. Als iemand “van Krottegem was”, was iemand sjofel gekleed, een marginaal, met een platte beurs. De commercanten van ’t Oude Roeselare keken de arbeiderswijk met de nek aan. Het is een oud zeer in de stad, met de spoorweg als cicatrice. De hernieuwing van de stationsbuurt wrikt iets los. Dat station, dat decennia lang als een korset van beton en staal de scheiding tussen Krottegem en de stad dicteerde, wordt nu een luchtige doorkijkblouse die tot flirten aanzet. Maar net als vroeger cultiveert Krottegem 2.0 een eigen identiteit, geboren uit een gedwongen isolement.

Krottegem City omhelst dat imago, gebouwd in bescheiden maar degelijke grauwrode baksteen. Het is een vluchthaven voor wie het achterliggende geluk kan ontwaren. Fotograaf Maarten Devoldere nam zelf ooit zijn toevlucht tot Krottegem. De volkswijk werd een geliefkoosd onderwerp. De beelden van Maarten leunen aan bij het magisch-realisme. Het realisme ligt in Krottegem voor het grijpen. De magie is man-made.

De tentoonstelling is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur.
Op zaterdag, zondag en feestdagen is de tentoonstelling gesloten.

Info

Waar GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 8 november 2017 tot 4 december 2018
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie de zandloper
Links