U bent hier:

krokuswandeltocht dodendraad

Op 2e paasdag, maandag 28 maart vindt de tweede krokustocht plaats: een wandeltocht en een fietstocht langs 24.000 bloeiende witte krokussen op het traject van de dodendraad in Wuustwezel/Zundert.
Op 2e paasdag, 28 maart vindt de tweede krokustocht plaats: een wandeltocht langs 24.000 bloeiende witte krokussen op het traject van de dodendraad in Wuustwezel/Zundert.

Langs het voormalige traject van de ‘dodendraad’, een elektrische grensafscheiding uit de Eerste Wereldoorlog, bloeien dit voorjaar 24.000 witte krokussen, over een lengte van 11,5 kilometer. Dit landkunstwerk van stichting Verhalis is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Wuustwezel en de gemeente Zundert, KWB, geocachers en scholieren.

De wandelroute loopt langs 2 kilometer krokussen en komt onder andere langs de uitkijktoren ‘de Klot’ en de reconstructie van de Dodendraad. Hier vertelt een gids over de geschiedenis van deze grensversperring uit de Groote Oorlog. De wandeling voert u ook door het prachtige natuurgebied ‘de Maatjes’ met vele vogels. Het is een nat gebied, dus u wordt aangeraden om laarzen mee te nemen. In de kantine van de Visclub is koffie en thee verkrijgbaar. Er is daar ook parkeergelegenheid.

De wandeltocht vertrekt ieder half uur, onder leiding van een gids, vanaf 12.00 uur. Vertrekken vanaf de kantine van visclub ‘de Maatjes’, adres: Hanneke Wiewau, Nieuwmoer. Vertrekken mogelijk tot 14.00 uur. Het is een wandelroute van 5 kilometer. Organisatie: Stichting Verhalis i.s.m. Toerisme Wuustwezel, VVV Zundert, KWB Wuustwezel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar natuurgebied De Maatjes
Hanneke Wiewau 1
2990 Wuustwezel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 28 maart 2016
Prijs gratis
Organisatie Verhalis
Links