U bent hier:

Krokuskriebels - Brood uit nood

+1 punt 3 jaar

Cursus met open sessies Erfgoed

Workshop roggebrood bakken in de bakoven
Honderd jaar geleden was brood het basisvoedsel. Maar een lekkere witte boterham met kaas kennen de meeste negentiende-eeuwse kinderen nog niet. Het brood wordt gemaakt van het goedkopere rogge en kaas is enkel voor de rijken. Maar de tijden veranderen, nu wordt een vers gebakken roggebrood weer geapprecieerd! Kom samen met je (o)ma of (o)pa een roggebroodje bakken in onze bakoven. Een educatief medewerker zet je stapsgewijs op weg en kneedt zijn uitleg voor jong en oud!
---
Deze activiteit kadert in de reeks Krokuskriebel-activiteiten in het MOT.
Aan de arbeid
Een hele week workshops en een doorlopend aanbod rond het thema van de industriële revolutie, dat is Krokuskriebels in het MOT. Denk jij bij de negentiende eeuw ook aan walmende fabrieksschoorstenen, kinderarbeid en bittere armoede?
Een grote technische vooruitgang gaat helaas hand in hand met slechte leef- en werkomstandigheden. De fabrieken produceren steeds meer en sneller, maar de mensen (ook kinderen) die er werken, kloppen lange dagen en lijden honger. Veel STOF om over na te denken dus, het wordt weer DRUK in het Museum!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar het MOT | Museum voor de Oudere Technieken
Guldendal 20
1850 Grimbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 17 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Leden Gezinsbond: 4,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 1,2

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie het MOT | Museum voor de Oudere Technieken
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Krokuskriebels - Brood uit nood op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS