U bent hier:

krokusfietstocht dodendraad

Op maandag 28 maart vindt de tweede krokustocht plaats: een fietstocht langs 24.000 bloeiende witte krokussen op het traject van de dodendraad in Wuustwezel/Zundert.
Langs het voormalige traject van de ‘dodendraad’, een elektrische grensafscheiding uit de Eerste Wereldoorlog, bloeien dit voorjaar 24.000 witte krokussen, over een lengte van 11,5 kilometer. Dit landkunstwerk van stichting Verhalis is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Wuustwezel en de gemeente Zundert, KWB, geocachers en scholieren.

De fietsroute loopt vrijwel langs het hele landkunstwerk van 24.000 witte krokussen. Soms echter steekt de sliert met witte krokussen het weiland of de akker in en komt u hem even later weer tegen in de berm van de weg. De tocht loopt voor een gedeelte over Nederlands grondgebied en komt ook langs uitkijktoren ‘de Klot’ en de reconstructie van de dodendraad. Halverwege de route is er verse koffie en thee te koop in de kantine van visclub ‘de Maatjes’.

Fietsers kunnen vertrekken vanaf 12 uur tot 14.30 uur vanaf pannenkoekenhuis Jaislings Specials (voorheen het klooster), Wernhoutseweg 181-183, Wernhout (op de Belgisch-Nederlandse grens) De fietsroute is 10, 20 of 30 kilometer.


Organisatie: Stichting Verhalis i.s.m. Toerisme Wuustwezel, VVV Zundert,

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar jaiselings specials pannekoeken
wernhoutseweg 181
4884MC Zundert

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 28 maart 2016
Prijs gratis
Organisatie Verhalis
Links