U bent hier:

Kringlooptuindag en plantenbeurs

Beurs Milieu en natuur

De kringlooptuinkrachten van Kortenberg organiseren een Plantenbeurs in het Park van de Oude Abdij . Ook dit jaar werden tal van nieuwe standhouders aangetrokken. Zo zullen er standhouders aanwezig zijn die werken rond natuurbeheer, ecologisch leven en wonen, betere gezondheid en vitaliteit, fair trade handel, imkerij, bloemschikken, keramiek, neerhofdieren, voedselteam, buurderij... Wees welkom!
Op zondag 27 mei organiseren de kringlooptuinkrachten van Kortenberg van 10 tot 17 uur een Kringlooptuindag en Plantenbeurs in het Park van de Oude Abdij Kortenberg.
Dit evenement groeit ieder jaar gestaag. Wat begon als een activiteit rond composteren is uitgegroeid tot een beurs waar alle initiatieven rond ecologisch en duurzaam leven, een plaatsje krijgen. Ook dit jaar werden tal van nieuwe standhouders aangetrokken en de vaste waarden van voorgaande jaren zullen opnieuw aanwezig zijn.
Zo worden initiatieven verwelkomd rond natuurbeheer, ecologisch leven en wonen, betere gezondheid en vitaliteit, fair trade handel, imkerij, bloemschikken, keramiek, neerhofdieren, afvalpreventie, sociale economie, verwerken van eigen fruitoogst, korte keten initiatieven zoals voedselteam en buurderij,... Particulieren met groene vingers zullen hun enthousiasme voor het kweken en verzorgen van kamer- en tuinplanten en moestuinieren met u delen.
De kringlooptuindag is een echte belevingsbeurs met onder andere tal van demonstraties. U kunt doorlopend knuffelen met de neerhofdieren of u te goed doen aan ambachtelijke proevertjes.
Om 14 uur is iedereen van harte welkom op de FairTrade-stand. De FairTrade werkgroep en de gemeente hebben door talloze initiatieven gedurende de afgelopen jaren, alle criteria gehaald en Kortenberg mag zich voortaan met de nodige trots FairTrade gemeente noemen. Op deze feestelijke gebeurtenis heffen wij graag samen met u een (h)eerlijk glas.
Tot slot kan u gezellig nakaarten met en een hamburger van lokaal rundvlees, een ijsje of een wafel en een fair trade drankje op het terras onder de oude bomen langs het water. Een niet te missen evenement voor jong en oud.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Abdijpark
Abdijdreef 22
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 mei 2018
Prijs gratis
Organisatie Milieudienst Kortenberg
Contact milieu@kortenberg.be
Trefwoorden thuiscomposteren, Bloemen en Planten, Leve de Tuin, BewustUiT