U bent hier:

Kortfilmfestival: LIVESTREAM Panelgesprek "Diversiteit in de filmwereld" + kortfilmcompilatie "Women for the Win"

Op zaterdag 5 december gaat de 26ste editie van Kortfilmfestival Leuven van start. Na 25 edities moest Kortfilmfestival Leuven zich dit jaar noodgedwongen heruitvinden tot een online filmfestival. Het goede nieuws is dat het festival wel degelijk doorgaat: met bijzondere kortfilms, interviews met makers en natuurlijk verschillende competities waarbij zowel jury’s, publiek en dit jaar zelfs de regisseurs prijzen uitdelen. Alleen bevindt het publiek zich deze keer niet in de pluche zetels van de filmzaal, maar in zijn eigen cocon.
Op zaterdag 12/12 om 15u kan je de LIVESTREAM-vertoning bekijken van het panelgesprek "Diversiteit in de filmwereld" met vlak erna de kortfilmcompilatie van "Women for the Win". Heel wat vrouwelijke regisseurs vielen de laatste jaren in de prijzen met hun kortfilms, zoals de compilatie "Women for the Win" aantoont. En toch blijft de filmwereld voornamelijk een mannelijk bastion. Zo blijkt de stap van eindwerk naar een volgende kortfilm veel groter voor vrouwen, net als de stap van een kortfilm naar langspeler. Daarnaast is ook de relatie tussen regisseurs en producenten soms een heikel punt.

De kortfilmcompilatie "Women for the Win" bestaat uit:
Het Leven Van Esteban - Ines Eshun • België
Les Heures-Encre - Wendy Pillonel • Zwitserland
Girlhood - Heleen Declercq • België
Provence - Kato De Boeck • België
Camouflage - Imge Özbilge • België

LIVESTREAM-vertoningen bestaan uit een kortfilmprogramma in combinatie met live nagesprekken met de filmmakers. De livestreams zijn dan ook enkel op één specifiek moment te bekijken. Je koopt dus een ticket voor een bepaalde vertoning op een bepaald uur en kan dan (en enkel dan) live meekijken in de virtuele filmzaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar ONLINE
ONLINE
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 4,00 €
€ 4,0
Organisatie Internationaal Kortfilmfestival Leuven
Contact info@kortfilmfestival.be
016/679240
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!