U bent hier:

Kokopelli Festival 2017

Kokopelli betekent
• de wereld in het centrum van Gullegem

• culturele diversiteit

• avontuurlijk muzikaal aanbod

• ecologisch

De wereld slaat opnieuw zijn tenten op in Gullegem

Kokopelli is de naam van de Indiaanse god van muziek, vreugde en vruchtbaarheid. Zijn afbeelding komt voor aan de hele westkant van Noord- en Zuid-Amerika. Een groep actieve creatievelingen gebruikt zijn opvallende verschijning als basis voor een heus wereldmuziekfestival. Het Kokopelli team zet zich volledig belangeloos en vrijwillig in voor dit driedaags festival in en rond de dwarsschuur ‘Goet te Wynckele’ in het hart van Gullegem.

Culturele diversiteit

Kokopelli is een festival met een boodschap. Op verschillende manieren maken de festivalgangers kennis met vreemde culturen. Van multiculturele workshops tot allerlei kraampjes met gerechten uit de wereldkeuken. Een aantal organisaties sensibiliseren de bezoekers over duurzame thema’s als fair trade, waterschaarste en huisvestings-problemen. DIt jaar focust het festival op media.

Avontuurlijk muzikaal aanbod

Kokopelli vergeet niemand. Kinderen, jongeren, ouderen, gezinnen, scholen uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk zijn welkom. Er zijn aangepaste faciliteiten voor rolstoelgebruikers en slechthorenden. Wie naar het festival komt, krijgt standup comedy, dj’s en muziekbands uit alle windstreken voorgeschoteld. Daarnaast mikt Kokopelli op gezelligheid met straattheater, kinderanimatie en ontspanningspunten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Gullegemse jeugdbewegingen en verenigingen.

Ecologisch

Kokopelli is groen. We houden onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Onder andere door speciale afvaleilanden en herbruikbaar en afbreekbaar materiaal. Ook van de festivalgangers verwachten we dat ze het milieu niet uit het oog verliezen.

NO HATE REGGAE CHARTER

GEEN HAAT OF GEWELD OP (REGGAE)PODIA

Dit is een gezamenlijke verklaring van de holebi- en transgenderorganisaties, de organisatoren van reggaeconcerten en festivals waar courant reggae geprogrammeerd wordt, en de reggaegemeenschap in België, meer info over dit charter is terug te vinden op Reggae.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Goet te Wynckele Gullegem
Peperstraat 12
8560 Gullegem (Wevelgem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 19 mei 2017 tot 21 mei 2017
Organisatie Kokopelli vzw
Trefwoorden Muziekfestival2017, ook voor kinderen, UiTPAS Zuidwest
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Kokopelli Festival 2017 op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS