U bent hier:

Koerdisch Cultuurfestival

+1 punt

Festival Folk en wereldmuziek

Laat u helemaal onderdompelen in de Koerdische cultuur op dit minifestival van kunst, literatuur, mode, keuken, dans en muziek. Vanaf 16 uur kunt u proeven van Koerdische hapjes en genieten van de kunstwerken van de Iraaks Koerdische kunstenares Avin Kaki en de schilderijen van Yezidi-kunstenares Djamila Gassoian.
Doorlopend is er vrij podium voor Koerdische muzikanten en kunt u boeken kopen aan de boekenstand. Het programma wordt verder gezet met een uiteenzetting over de Koerdische cultuur door mevrouw Karima Omar en een modeshow van Koerdische kledij.

Vervolgens brengt Ludo De Brabander kortverhalen en gedichten van Selhattin Demirtaş, een populaire Koerdische politicus die sinds 2016 opgesloten zit in een Turkse gevangenis. Droom tot slot weg bij het concert van Bi HEVRE, de muziekgroep rond Mustafa Aydin, een Koerdische Aleviet die opgegroeid is in Turkije. In de Alevitische cultuur hoort muziek tot het dagelijkse leven. Mustafa is hiermee opgegroeid en zet zelf mee de traditie verder. Hij zingt vooral Anatolische Koerdische en Turkse liederen en begeleid zichzelf op temburi (saz).

Mustafa speelt sinds enige tijd samen met twee ervaren flamencogitaristen Jan Van Liefferinge en Bert Vermoesen, die beiden in Spanje bij verschillende flamencomeesters zich verdiept hebben in de flamenco. Daarnaast vervolledigt Miran Güney de groep als percussionist en multi-instrumentalist. Miran is net als Mustafa een Koerd afkomstig uit Turkije die diverse instrumenten bespeelt zoals khaval (herdersfluit), gitaar, daf, zang,... Samen speelt deze groep hun eigen arrangementen van Turkse en Koerdische muziek.
De avond wordt georganiseerd door Mustafa Aydin, Koerdisch Instituut vzw en Mesopotamié vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bij' De Vieze Gasten
Haspelstraat 31
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 10,00 €; kansentarif: 2,00 €; korting: 6,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Bij' De Vieze Gasten
Contact 32 (9) 237 04 07
Links
Trefwoorden zang, dans, eten, lezing, litretuur, concert, mode, volks dans, expo, feest, boeken, jongerentip

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS