U bent hier:

Kloppend Hert

+1 punt

Dansvoorstelling Tekst en muziektheater

Durf jij je ware gelaat te tonen?

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie onttrekken. Een plek waar we ongeremd onszelf zijn. Waar we vrij zijn om gewoonweg lief te hebben. Studio Shehrazade is zo’n plek. Twee mannen, een Ghanees en een Irakees, vinden elkaar in de studio. De taboes die hen weerhouden sneuvelen. Haider en Gorges spelen met de begrenzing van hun vrijheid. Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe diep is hun verlangen nu dat tastbaar wordt? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe groot is de druk van de buitenwereld die hen opwacht en de angst voor de enige getuige van hun ware gelaat, de geliefde ander? What happens in the Studio, stays in the Studio

 

'Studio Shehrazade' is een dans/theatervoorstelling, geïnspireerd op het werk van de Libanese kunstenaar Akram Zaatari. Hij ontdekte de collectie van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde, waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen.

 

'Studio Shehrazade' vervalt nooit in een stereotiepe benadering van het thema. De voorstelling legt op een gevoelsmatige manier de issues over genderdifferentiatie bloot. Ze tast de grenzen van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit af. Tegelijkertijd stelt de voorstelling homofobie en de daaruit voortkomende gruweldaden aan de kaak.

Info

Waar Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 september 2019 tot 6 september 2019
Prijs
Basistarief: 18,00 €

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,6

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Contact info@vooruit.be
Trefwoorden jongerentip

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS