U bent hier:

KLOPPEND HERT / HAIDER AL TIMIMI - Ich Bin Wie Du

+1 punt

Gij en ik
Wij zijn hetzelfde
Versta me niet verkeerd
Gij zijt veel mooier
maar op een manier
Denk ik dat gij
diep van binnen
eigenlijk mij zijt
In Arabland zijn de mensen sterk en groot. Trots en sentimenteel. Gastvrij en bijna perfect. In Neverland zijn de mensen zacht en mooi. Rijk en ondernemend. Niet zo gastvrij en bijna perfect. En in België regent het. Haider scheert zijn tenen, in afwachting van de lente.

‘Ich bin wie du’ werd geselecteerd voor Theaterfestival 2013, Circuit X. De eerste productie van Kloppend Hert steunt op een beeldende, bewegende, muzikale theatertaal die betekenissen opentrekt, bevraagt en verwarring zaait. Voor ‘Ich bin wie du’ vond choreograaf Haider Al Timimi inspiratie bij Fairuz, een van de beroemdste zangers van het Midden-Oosten - ook wel de Arabische Nancy Sinatra genoemd. De uit Libanon afkomstige diva is al een halve eeuw dagelijks op de radio te horen, van Irak tot Marokko. Ze werd het symbool voor het verlangen naar vrede in het Midden-Oosten en vormt het kloppend hart van deze eerste voorstelling.

Choreograaf, regisseur, danser en acteur Haider Al Timimi vormt samen met regisseur/acteur Geert Vandyck en dramaturg Bart Capelle Kloppend Hert. Het trio maakt theater dat vertrekt vanuit diepmenselijke verhalen, waaronder steeds een hedendaagse sociale, economische en politieke realiteit sluimert. Interculturaliteit maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit. Kloppend Hert gaat op zoek naar wat mensen bindt zonder de verschillen uit te wissen. Met theaterplatform Jong Gewei is Kloppend Hert ook actief in het STADSATELIER van Vooruit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 april 2018 tot 19 april 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 12,00 €

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Contact 09 267 28 28
Links
Trefwoorden UiTPAS Gent

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS