U bent hier:

Klankennest - SPECHT (van 4 tot 24 maanden)

+1 punt

Een zalige onderdompeling in een fascinerende klankenwereld
Ik tik, ik voel, ik wrijf, ik vlieg … zachtjes heen en weer. Drie spechten voeren een muzikale dialoog.

Sprankelende, warme geluiden en bewegingen verwelkomen baby's, peuters en hun (groot)ouders in een levensgrote klankinstallatie. Een uitnodiging om naar hartenlust te luisteren, voelen, spelen, hangen, kruipen, rollen…

'SPECHT' betovert de nieuwgierigheid van heel klein en heel wat minder klein!


praktisch
voor baby's en peuters van 4 tot 24 maanden: gelieve de leeftijd van de kinderen te respecteren
Je reserveert per bubbel. Er is per voorstelling plaats voor 8 bubbels van maximum 1 baby en 2 volwassenen.
Per bubbel zit er 1 volwassene met 1 baby in de installatie. De andere leden van de bubbel nemen plaats rond de installatie.

over Klankennest
Klankennest creëert omgevingen waarin ouders samen met hun baby of peuter muziek kunnen beleven, vaak in dialoog met andere kunstdisciplines.

In een kader dat tegelijk een geborgen gevoel én veel vrijheid geeft, mag elk kind en elke ouder zichzelf zijn, als individu, en in de ouder-kind relatie. Dit zijn aspecten die voor het jonge kind van groot belang zijn. Zo ontstaat ruimte voor verbeelding en experiment.

Het idee voor SPECHT kwam van een ervaring die Liesbeth Bodyn zelf had in de natuur. Zij stond in een bos en hoorde plots rondom zich een dialoog, een bijna muzikaal spel tussen drie tikkende spechten. De geluidservaring van daar te staan, omringd door prachtige bomen en andere natuurgeluiden, heeft een diepe indruk gemaakt op haar. Ze wilde deze klankervaring nabootsen in een levensgrote installatie.

Deze installatie zorgt voor zintuiglijke prikkeling die voornamelijk gericht is op horen, kijken en voelen, met warme en veilige indrukken die niet ‘kinderachtig’ zijn. De muziek in de voorstelling is divers: harmonisch en rustig, afgewisseld door complexe polyfone ritmes en hedendaagse muziek die ook een tikkeltje spannend is.

Daarnaast is er ruimte voor improvisatie in de voorstelling: als een baby op een bepaalde manier vocaal of fysiek reageert, kan dit voor de muzikanten een muzikale impuls zijn om zelf mee in dialoog te gaan. Dat maakt de voorstelling ook voor volwassenen boeiend.

credits
concept en zang: Liesbeth Bodyn
creatie en scenografie: Jeroen Van der Fraenen
geluidsinstallatie, percussie & klarinet: Hans Beckers
zang: Indré Jurgeleviciute
coproductie WIELS
foto: Klankennest

prijs: 30 euro =1 TICKET PER BUBBEL (MAX. 1 BABY EN 2 VOLWASSENEN)

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 december 2020 tot 13 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 30,00 €

€ 30,0

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: € 6,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultuurhuis De Warande
Trefwoorden early arts
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Klankennest - SPECHT (van 4 tot 24 maanden) op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS