U bent hier:

Kip & kruiden - dagworkshop fytotherapie voor pluimvee

Cursus of workshop Voeding

Gezonde kipjes en een lekker ei, dat willen we toch allemaal. Of was het lekkere kipjes en een gezond ei? In 2019 organiseren we verschillende activiteiten over hoe je dat met simpele huis-tuin-en-keuken-kruiden kan realiseren. Enerzijds hoe je met kruiden je kippen gezond houdt en anderzijds hoe je met wilde kruiden een fantastische campineschotel kan maken.
Fytotherapie (kruidengeneeskunde) is een van de oudste geneeswijzen die we kennen. Ook binnen de zorg voor dieren zijn kruiden uiteraard bijzonder belangrijk. In deze dagcursus onderzoeken we de fascinerende wereld van de kruiden en leren hoe ze praktisch toe te passen om de gezondheid van onze kippen te bevorderen. Lesgever van dienst is Monique Van Riel. Ze is afgestudeerd veterinair natuurgeneeskundig therapeut en voerde onderzoek voor het Louis Bolkinstituut. Ze heeft de hele wereld afgereisd om via ontmoetingen met andere culturen en natuur, kruiden te bestuderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Wouwershoeve
De Lusthoven 58
2370 Arendonk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Reservaties
Organisatie Kempens Hoen vzw
Trefwoorden kruiden, herborisme, pluimvee, biokippen, kippen, agro-ecologie, agroecologie, biologisch tuinieren, fytotherapie