U bent hier:

King Lear

Niet te missen klassieker. Bol van gekonkel, verraad, onrecht, verderf en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Met Dirk Roofthooft, Huub Stapel e.a. 

Gekonkel, verraad en klaterende taal.
King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Shakespeare, Servé Hermans en Jibbe Willems, het winning team van Othello (2015), wordt aangevuld met een sterrencast met onder meer Dirk Roofthooft en Huub Stapel.

 

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oog-appel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar.

 

Regisseur Serve Hermans heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. In 2015 bracht hij samen met Jibbe Willems een veelgeprezen, muzikale Othello naar de theaters. Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shake-speare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch, aldus Trouw. Ze werkten daarna samen aan Eyes wide shut, Pinkpop, een muzikaal liefdes-verhaal, en La Superba.

Info

Waar Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 26 september 2018
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be