U bent hier:

King Lear

Dansvoorstelling Tekst en muziektheater

De Shakespeare-klassieker King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Oude en nieuwe macht staan klaar om te worden gewisseld. De koning gaat weg, leve de generatie die komt …


King Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Een onmogelijke vraag, want is dat soort liefde te meten? Hoe kan het ene kind meer van zijn vader houden dan het andere?


Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd deel te nemen.


In deze giftige cocktail van woede, chaos en spijt dreigt King Lear alles kwijt te raken wat hem dierbaar is: zijn vrienden, zijn land, maar ook zijn dochters.


Regisseur Servé Hermans kon voor dit stuk een absolute sterrencast verzamelen. De imposante Nederlandse acteur Huub Stapel kruipt in de huid van de oude King Lear. Theaterbeest Wilfried de Jong speelt de nar. Ze worden daarbij onder meer geflankeerd door Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta.

 

> Gratis inleiding om 18.45 uur in de foyer.

Info

Waar Cultuurcentrum Brugge
Sint-Jakobsstraat 20
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 25 september 2018
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Brugge
Contact cultuurcentrum@brugge.be