U bent hier:

King Lear

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Herinner je je Othello van Toneelgroep Maastricht (CCHA, 2016)? Een muzikale versie, trouw aan het origineel, visueel prikkelend en gebracht door een uitgebreide cast waaronder een schitterende Michaël Pas.
 

Dit seizoen gaat het gezelschap aan de slag met die andere klepper uit Shakespeares œuvre: King Lear. Geen muzikaal spektakel deze keer maar een focus op die rijke taal die Shakespeares werk kenmerkt. Tekstvertaler Jibbe Willems is dan ook niet aan zijn proefstuk toe met eerdere teksten voor o.a. Het Zuidelijk Toneel, Oostpool en het Nationale Toneel. "Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shakespeare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch," aldus de Nederlandse krant Trouw.
 

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraag hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar. Kortom: een klassieker vol van gekonkel en verraad, onrecht en bederf en van doortrapte intriges.
 

Artistiek leider Servé Hermans viert met King Lear zijn voorliefde bot voor beeldende ensceneringen met veel acteurstalent: o.a. Dirk Roofthooft, Huub Stapel en Porgy Franssen.

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 2 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 22,00 €; UITPas-tarief: 20,00 €
€ 22,0
Reservaties Bestel tickets Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, UiTpasHasselt

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS