U bent hier:

King Lear - Toneelgroep Maastricht

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Gekonkel, verraad en klaterende taal
King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. In regie van artistiek leider Servé Hermans en gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder meer Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta. De tekst van William Shakespeare wordt bewerkt door Jibbe Willems.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraag hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar.

Regisseur Serve Hermans heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. In 2015 bracht hij samen met Jibbe Willems een veelgeprezen, muzikale Othello naar de theaters. “Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shakespeare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch”, aldus Trouw. Ze werkten daarna samen aan Eyes wide shut, Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal en La Superba.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum de Bogaard
Capucienessenstraat 8
3800 Sint-Truiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 24 september 2018
Prijs
Basistarief: 22,00 €; +60: 21,00 €; -26: 17,00 €

€ 22,0

Kansentarief voor UiTPAS Haspengouw: € 4,4

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultuurcentrum de Bogaard
Contact uitbalie@sint-truiden.be
011-70 17 00
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS