U bent hier:

Kinderparcours in het Huis van Alijn

+1 punt 4 jaar

Tentoonstelling Erfgoed

Maak kennis met het dagelijkse leven in de 20ste eeuw. Het kinderparcours in het museum is een spannende ontdekkingstocht voor jonge speurneuzen tussen 7 en 12 jaar. De kinderen gaan op zoek naar de moordenaar van Hendrik van Alijn, het huisspookje. Er is ook een kleutertour voor kinderen van 4 tot 7 jaar.
KINDERPARCOURS (4 EUR per zoektocht, de toegang is gratis voor -19jarigen)

Hallo, ik ben Hendrik, het spook van Alijn. Meer dan 100 jaar geleden werd ik vermoord. Sindsdien dwaal ik rond in het Huis van Alijn. De moordenaar is nog steeds niet ontmaskerd maar er zijn wel een aantal verdachten. Jij kan me helpen de moordenaar te ontmaskeren door opdrachten te vervullen tijdens een spannende zoektocht door het museum.

Je krijgt een schatkaart en een detectiveboekje. Hierin vul je alles in wat je te weten komt over de moordenaar en over het museum. Je kan op ontdekkingstocht gaan tijdens de openingsuren van het museum. Als je het hele museum doorzocht hebt, kom je te weten wie mij vermoordde.

Breng je papa, mama of oma en opa mee en ga op zoektocht in het Huis van Alijn! Hopelijk tot gauw! Maximaal 4 kinderen voor 1 begeleider. Reservatie niet nodig.


KLEUTERTOUR: POES IS JARIG! (4 EUR voor gebruik van de audioguide, de toegang is gratis voor -19jarigen)

Audiotour voor kinderen en 4 tot 7 jaar met hun (groot)ouders

Lang zal ze leven, lang zal ze leven
De poes van Hendrik, het spookje van het Huis van Alijn, is jarig!
Help jij mee de vriendjes van Poes uit te nodigen voor het grote verrassingsfeest?

Kinderen volgen het spoor van Poes door het museum. Er zijn 21 stopplaatsen waar Hendrik en Olivia hen iets vertellen of hen vragen iets te doen. Met deze audiotour ontdekken de jongste bezoekers via luister-, kijk- en doe - opdrachtjes het museum op een speelse manier. Ook plezier voor (groot)ouders verzekerd!

Duur: 45 min à 1u
Reservatie: niet nodig

Info

Waar Het Huis van Alijn
Kraanlei 65
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - dinsdag van9:00tot17:00
  • Donderdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Leeftijd 4+
Prijs
- Kinderparcours: 4 euro per zoektocht, de toegang is gratis voor -19jarigen- Kleutertour: poes is jarig!: 4 euro voor gebruik van de audioguide, de toegang is gratis voor -19jarigen- Reservatie: niet nodig

€ 4,0

Kansentarief voor UiTPAS Gent: € 0,8

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Het Huis van Alijn
Contact info@huisvanalijn.be
+32 9 2353800
Links
Trefwoorden wijk__binnenstad, UiTPAS Gent
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Kinderparcours in het Huis van Alijn op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS