U bent hier:

Kijkdagen Klassieke kunst en Antiekveiling

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

De veiling klassieke kunst en antiek bij Campo & Campo op 28 mei om 14u omvat een mooie verzameling oude meesters, 19de eeuwse schilderijen en kunstvoorwerpen.
Onder de oude meesters bevindt zich een prachtige tondo uit 16de eeuw. Een tableau waarop Christus neerdaalt in Limbo en Adam en Eva uit het voorgeborchte bevrijdt. Het brandende vuur op de achtergrond doet ons zeer sterk denken aan de helletaferelen van Hiëronymus Bosch. Het werk is naar alle waarschijnlijkheid geschilderd door een epigoon van deze schilder uit de Zuidelijke Nederlanden in de zestiende eeuw. Een toeschrijving kunnen we het werk niet geven maar het staat buiten kijf dat het om een navolging gaat van zeer hoge kwaliteit. Naast dit sublieme zestiende-eeuwse werk hebben we nog verschillende portretten en landschappen van zeventiende-eeuwse meesters.

Daarnaast hebben we ook een zeer grote collectie glaswerk met verschillende Gallé vazen, twee bijzondere Japanse kamerschermen uit de jaren 1800, Russisch email en een reeks antieke muziekdozen.

Verder zullen heel wat negentiende-eeuwse schilderijen geveild worden, waaronder een doek van Charles Boom van een man in een museum waarop menig kunstliefhebber zichzelf kan herkennen.

Verder vindt u in deze veiling u een selectie meubelen, enkele tapijten en juwelen.


Veiling: 28/5/2019
Expo: 23-26/5/2019

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Campo & Campo - Third generation art gallery in Antwerp
Grote steenweg 19/21
2600 Berchem (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 22 mei 2019 tot 26 mei 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Campo & Campo
Links