U bent hier:

Kets Boem Bats

Tentoonstelling Geschiedenis

Tentoonstelling over het dagelijks leven van de kleine man in het Merodegebied: Laakdal Westerlo Herselt Tessenderlo Scherpenheuvel-Zichem Aarschot Diest
Van 18 tot 25 oktober 2020, iedere dag 13.00-17.00 uur.
Abdij Averbode: Zaal Limburg
Abdijstraat 1
De bossen en dreven bij het kasteel van Westerlo, domein Hertberg, Averbodebos- en Heide, Gerhagen, Demerbroeken, Laakbeemden… Stilte, rust en ruimte in overvloed!
Een lange weg werd afgelegd. De kleine man leefde destijds tussen lemen wanden onder strodaken, zwoegend op de hongergrens. Aanvankelijk bedoeld als een expo over jacht en stroperij werd het thema uitgebreid tot 32 onderwerpen in duizend van de mooiste foto's uit de verschillende gemeenten. Zowel geschiedenis, geografie, streekproducten, toerisme, kunst en cultuur komen aan bod.
Hoe kan je 2 streken, 3 provincies, 4 steden en 33 kerkdorpen samen brengen? Is er een gemeenschappelijke ziel waar te nemen? Kom het bekijken.
Geen reservatie vereist. Door de coronamaatregelen worden max. 50 bezoekers gelijk toegelaten, 1,5 meter, mondmasker en naamregistratie verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Poort Abdij van Averbode
Abdijstraat 1 3271 Averbode
3271 Averbode (Scherpenheuvel-Zichem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 oktober 2020 tot 25 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie VVV-Tessenderlo
Contact vvv@tessenderlo.be
013 35 33 31
Trefwoorden geschiedenis, toerisme, bevestigd 2020