U bent hier:

Kerstviering

Kerstmis is nog altijd voor velen een belangrijk ritueel. Op dat moment denken we allemaal even na over wat ons ideaal van de samenleving is. Even herinneren we ons dat de hongerige gevoed moet worden, iedereen een huis moet hebben en dat niemand buitengesloten mag worden. Het is de tijd van het jaar dat het meest gegeven wordt aan goede doelen.
Het linkt je ook aan het verleden. Iedereen denkt met Kerstmis aan de Kerstmissen uit zijn kindertijd, en aan de mensen die intussen dood zijn. En iedereen weet dat Kerstmis gevierd zal worden door mensen die nog niet geboren zijn, als jij dood bent.

Voor de Christenen is kerst de herdenking van Jezus geboorte. Kerst is voor hen het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. Hij staat voor de tweede straalenergie, de onvoorwaardelijke liefdesenergie.

We komen samen in de Kring om tijdens de drukke eindejaaractiviteiten even tot rust te komen en het kerstfeest ‘meditatief’ te vieren. We mediteren samen, luisteren naar inspirerende teksten en muziek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kring
Jaak De Boeckstraat
2170 Merksem (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Timotheus Project
Trefwoorden ritueel, Jaarlijkse Kerstviering, aandacht mindfulness meditatie rust