U bent hier:

Kennismakers: Dogs On Search

Honden zijn in de eerste plaats uiterst gezellige viervoeters, maar ze kunnen ook meer dan een gezelschapsdier zijn. Diensten zoals politie, brandweer en civiele bescherming maken gebruik van honden om te zoeken naar mensen of verboden middelen. Ze maken dankzij hun uiterst scherpe reukzin ook vast deel uit van ‘search and rescue’- teams bij grote natuurrampen.


Maar niet enkel professionele instanties houden zich bezig met het opleiden van dergelijke speurhonden. Ook recreatieve organisaties zetten zich in om honden op te leiden als speurhonden voor vermiste personen.
DOS (Dogs On Search) uit Roeselare is zo’n vereniging. De opleiding is enerzijds bedoeld om op een alternatieve manier aan de slag te gaan met de hond maar anderzijds wil het team ook inzetbaar zijn bij het opsporen van vermiste personen.


Tijdens deze Kennismakers geeft DOS vzw meer woord en uitleg wat zo een opleiding precies inhoudt en tot wat speurhonden in staat zijn. We geven je nu alvast mee dat je versteld zal staan en wie weet wil jij jouw hond ook wel opleiden tot een speurhond.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 8 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie ARhus - afdeling De Munt
Contact info@arhus.be
051691800
Trefwoorden ARhus RSL, zomervanrsl