U bent hier:

Kennismakers: ‘Abruzzo, where olive trees have their home’

De Abruzzen in Italië met de zonnige heuvels van Bellante, het land van de olijfboom. De regio omvat aloude tradities en heeft een unieke relatie met het land en met de natuur. Wat maakt deze olijfolie verschillend van al de andere? Je komt het te weten tijdens een interactieve voormiddag boordevol info, proevertjes, weetjes en originele recepten!


Veel zuiderse landen produceren olijfolie en er is in zekere zin een overaanbod. We zullen het hebben over olijven en olie vanuit de Abruzzen. De Abruzzen situeren zich midden Italië maar behoren economisch gezien tot het zuiden. De zonnige heuvels van Bellante, die reiken van de Adriatische kust in het oosten tot de rotsige heuvels van de Gran Sasso in het westen, is het land die de olijfboom maakt tot wat hij is. Dat land is zijn ‘voeding’. Deze plaats is dan ook de ziel van de Abruzzen.

Van en voor jullie. De reeks Kennismakers is een forum van en voor bezoekers van het kenniscentrum ARhus om hun kennis te delen. Heb je zelf een voorstel? Laat het ons weten via info@arhus.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 23 september 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie ARhus - afdeling De Munt
Contact info@arhus.be
051691800