U bent hier:

Kaspar Hauser Expo

Tentoonstelling Literatuur

Kaspar Hauser Expo - Het stripverhaal door Bart Proost, Stijn Verhaeghe en Criva
Het historische personage
Deze expositie is gebaseerd op stripalbum 'Kaspar Hauser: in het oog van de storm' van tekenaar Bart Proost, scenarist Verhast (Stijn Verhaeghe) en inkleurder Criva (Chris Van Brussel). Hun strip is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt het verhaal van Kaspar Hauser: 'Het Kind van Europa'.

"26 mei 1828 - In het centrum van Nürnberg duikt een vreemde jongen op. Hij brabbelt een onbegrijpelijke wartaal en kan nauwelijks lopen. Hij lijkt wel zwakzinnig of gek. De jongen draagt een brief bij zich, die nog meer mysterie toevoegt aan zijn plotse verschijnen..." Zo begint het openbare leven van Kaspar Hauser. Een leven dat de kern vormt van een van de grootste onopgeloste raadsels van de negentiende eeuw...

Het stripalbum
Kaspar Hauser verscheen in 1828 en stierf in 1833. Op zijn grafsteen staat: 'Hier ligt Kaspar Hauser, raadsel van zijn tijd, zijn geboorte onbekend, zijn dood duister.' Veel van de aandacht rond Kaspar gaat ook naar complottheorieën. Waarom werd Kaspar vermoord? Wie gaf de opdracht tot die moord...? Wat in deze strip echter centraal staat is Kaspars tragische menselijkheid. Voel je je wel nog thuis in de wereld als je niet naar behoren kunt praten of liegen? Kan je je een mens voelen als je geen humor of besef van tijd en vergankelijkheid hebt?

Al deze vragen duiken op in een verhaal dat de bedoeling heeft de lezer zo aan te spreken dat die kan meevoelen met Kaspar Hauser, de meest hulpeloze en tedere onmens die de wereld nooit echt gekend heeft.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek
Marktplein 24a
3590 Diepenbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zaterdag van 14:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 12:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie dienst vrije tijd Diepenbeek
Contact 011-491 910
Trefwoorden bib3590

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 180 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas