U bent hier:

KASK_DraF | Celeste, Oona Libens

Theatervoorstelling Figuren en poppentheater

Celeste is het resultaat van vier jaren experimenteren met de mogelijkheden van schaduwtheater. Een grote inspiratiebron daarbij is het Italiaanse theatergezelschap Teatro Dondolo dat eind negentiende eeuw door Europa trok en onder andere schaduwspelen vertoonde op de meest uiteenlopende locaties. In het kader van KASK_DraF | GRADUATION 2012
Installatie/performance van/met: Oona Libens (Multimediale Vormgeving)

In het boek Iter Extaticum (The Ecstatic Journey) uit 1660 beschrijft de jezuïet en wetenschapper Athanasius Kircher een reis door het zonnestelsel. In een boot van asbest voer hij op het oppervlak van de zon en tussen de planeten in een poging de eigenschappen van de hemellichamen te doorgronden. In Celeste zet ik dit wetenschappelijk onderzoek verder en treden we buiten ons eigen zonnestelsel. We bezoeken verschillende hemellichamen in het universum en speculeren over onze kansen op overleven.

Celeste is het resultaat van vier jaren experimenteren met de mogelijkheden van schaduwtheater. Een grote inspiratiebron daarbij is het Italiaanse theatergezelschap Teatro Dondolo dat eind negentiende eeuw door Europa trok en onder andere schaduwspelen vertoonde op de meest uiteenlopende locaties. Na onderzoek te hebben gedaan naar dit in vergetelheid geraakte collectief, groeide mijn fascinatie ervoor en besloot ik het gezelschap terug op te richten. Ik zie het als een samenwerking doorheen de geschiedenis en maak nu opnieuw voorstellingen onder de naam Teatro Dondolo.

In het kader van KASK_DraF | GRADUATION 2012

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK)
Jozef Kluyskensstraat 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 27 juni 2012 tot 29 juni 2012
Prijs
tickets € 5/3/0, reserveren via drama.gent@gmail.com
€ 5,0
Links