U bent hier:

Karel Declercq : Met de wind van achter

Theatervoorstelling Humor comedy

Na de uitverkochte zaal met Michel Wuyts wil TRAJECT +30 een wielervakman presenteren die de koers ervaart en bekijkt vanuit een heel andere hoek. Als vader van twee Flandriens in spe, Tim en Benjamin, vertelt cabaretier KAREL DECLERCQ met veel humor over zijn avonturen langs de Vlaamse koerskasseien en over de Franse koersmaleien. De koers van binnenuit bekeken ! Een aparte visie ..
Cabaretier Karel Declercq brengt 22e komisch jaaroverzicht (Interview door Dany Van Loo in Blits, jan 2013 p 8)

Je bent jurist en filosoof en gaf logica in Leuven. Heb je nog heimwee naar het lesgeven?
Mijn optreden kan je zien als komisch lesgeven: op een ludieke manier uitleggen hoe het land in mekaar zit.

Toch minder academisch ?
Natuurlijk. In een theaterzaal gelden heel andere normen dan in een aula. Als komiek ben ik wel van onderuit begonnen: vanuit de humor die leeft bij het volk, bij studenten. En geleidelijk kwam ik in grotere zalen terecht. Ik heb in schouwburgen gespeeld, maar ik kijk niet neer op een zaaltje met een verleden, als het maar gezellig is. De laatste tijd speel ik meer passages tussen het publiek. Minder afstandelijk. Interactief ook. Of het nu voor een bedrijf is, voor een gemeente of een vereniging, steeds laat ik mij uitgebreid briefen om de voorstelling te personaliseren. Ik voel me soms een sociale werker die de sociale verbanden bespeelt.

Toen je koos voor dit beroep, wat heeft de doorslag gegeven ?
Het verschil in respons. Niets gaat boven een lachende en enthousiaste zaal. Zo'n optreden is altijd een remedie tegen een avond verzuurd tv-kijken. Live is echt. Je kunt lachen met je omstaanders of nog zaliger: met jezelf.

Je bent vader van profrenner Tim. Hoe ben je tot je koersprogramma gekomen ?
Het is uit het koersleven gegrepen. Mijn belevenissen als pa van twee coureurs. Het heet 'met de wind van achter. Over flandriens en nadarsletjes.' Toen ik vroeger door het land reed dacht ik: hier ligt een zaaltje en daar een CC, nu is het: hier ligt een arrivé of een kasseistrook waar ik bidons stond te geven. Het was een wereld die openging. Gelukkig hebben mijn zonen elk een ander talent. Tim is een kasseivreter en Benjamin meer een klimmer.

Karel aan het werk op 16 februari 2013 om 20 uur in SPC Hof ter Straeten Varsenare

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hof ter Straeten
Hof ter Straeten 2
8490 Varsenare

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 16 februari 2013
Prijs
Voorverkoop 9 euro
€ 10,0
Organisatie TRAJECT +30
Trefwoorden cabaret, onemanshow, koersgebeuren