U bent hier:

Kapel van de Ossenweg

Monument Erfgoed

Volgens de legende is de kapel ontstaan rond een miraculeus Mariabeeldje afkomstig van de Castelbergkapel, dat in de 16de eeuw gevonden werd in een nabijgelegen veld. Het beeld werd opgehangen aan een eikenboom en werd er vereerd.
Oorspronkelijk bestond de kapel enkel uit een koor; voor 1610 kwam het schip erbij. Het kapelletje wordt bekroond door een klokkentorentje. De westgevel is laatgotisch; de zijmuren werden heropgebouwd in de 18de eeuw.Aan de zuidzijde bevindt zich een uitbreiding in neogotische stijl.
In de zoldering met stucwerk is het jaartal '1751' verwerkt. De glasramen dateren uit ca. 1950. Het meubilair omvat een doksaal (1613) met vier beschilderde houten panelen, een barok altaar (1765) en barokke biechtstoelen (18de eeuw), een communiebank (18de eeuw) en een 18de-eeuws schilderij in de beuk.

Dagelijks toegankelijk.

Info

Links
Waar Onze-Lieve-Vrouwkapel Zoutleeuw
Ossenwegstraat
3440 Zoutleeuw

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Contact toerisme@zoutleeuw.be
+32 1 1781288
Trefwoorden Bevestigd2020