U bent hier:

Kalligrafie met de spitse pen

Cursus of workshop Decoratieve kunst

Italic of cursief schrift is een elegant schrift en wordt net als Anglaise of Copperplate met een spitse pen geschreven. Stap voor stap oefen je het schrijven en bestudeer je de opbouw van de kleine letters, de hoofdletters en cijfers. Bestemd voor cursisten die minimum 1 lettertype beheersen.
Italic of cursief schrift is een elegant schrift en kan net als Anglaise of Copperplate met een spitse pen geschreven worden.

Stap voor stap oefen je het schrijven met de spitse pen en bestudeer je de opbouw van de kleine letters, de hoofdletters en cijfers. Via diverse oefeningen leer je vloeiende letterverbindingen, een optimale spatiëring en een evenwichtige lay-out maken. Eerst oefenen we de letters tussen twee lijnen. Daarna schrijven we ze op een speelse en moderne manier waarbij ze boven en onder de lijn uitspringen zoals je bij handlettering vaak ziet. 

VOOR WIE
Voor cursisten die minimum 1 lettertype beheersen, houden van de spitse pen en de sierlijke humanistisch cursief letters willen inoefenen. 

MATERIAAL
Lay-outpapier A4, zwarte inkt, spitse pen en pennenstok, vod, lat, potlood. De spitse pennen kan je bij de start van de eerste les kopen bij de lesgeefster.

Docent: Annie Lernout 

i.s.m. Archeduc en Gezinsbond Wezembeek-Oppem

6 dinsdagen: 15, 29 januari – 12, 26 februari – 12, 26 maart 

19.30 uur tot 21.30 uur

Max. aantal deelnemers: 10 

Prijs:  45 euro

Info

Links
Waar GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 januari 2019 tot 29 januari 2019
Leeftijd 18+
Prijs
workshop: € 45,00
€ 45,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie de kam