U bent hier:

KADRAGE (première)

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke dompelen zich onder in de wereld van de slapstick. Twee mannen staan in een kader. Wanneer ze dit neerhalen, komt het volgende er al aan. Kader na kader komen een reeks absurde en concrete situaties voorbij.
In Kadrage staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.


Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.


Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.

 


HARM VAN GEEL (REGIE), PETER VANDEMEULEBROECKE, JEF VAN GESTEL (CONCEPT & SPEL)

TUNING PEOPLE I.S.M. CCBE (PRODUCTIE)

MET STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID

JEF VAN GESTEL (FOTO)

Info

Links
Waar ccBe - Schouwburg (ongenummerd)
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 14,00; kassa: € 16,00; kansentarief: € 2,00
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Berchem | CC Berchem

Taaliconen

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Meer info
Trefwoorden a-kaart, ccbe, driekoningenstraat, ccberchem, theater, kadrage, tuning people, jef van gestel, peter vandemeulebroecke, licht toneel voor donkere dagen, één taalicoon, jongerentip, Bevestigd2020

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!