U bent hier:

Juliette Agnel : Nocturnes

Tentoonstelling Fotografie

Van 12 oktober tot 10 november wijdt Galerie Pascal Goossens zijn ruimte aan de sterrennacht van Juliette Agnel. De Franse kunstenaar presenteert voor het eerst in België enkele van deze hemelse landschappen die zijn vastgelegd van Marokko tot Groenland.
Op de foto's van Juliette Agnel worden de sterren soms op een zuivere manier benaderd - gefotografeerd zonder context - soms geassocieerd met een aardse basis. De afbeeldingen die op papier en in lichtbakken worden gepresenteerd, hebben een echte aantrekkingskracht.
Hoewel sommige luchten geen interactie hebben met een milieu-element, creëren ze er altijd één met de bezoeker geconfronteerd met het mysterie van ruimte en tijd. De hemelse landschappen geïnterpreteerd met dichtheid door de kunstenaar zijn het koppelteken.

Juliette Agnel confronteert graag het onkenbare en het onmetelijke. Natuurlijk werden de sterren een van de onderwerpen waaruit ze koos om haar fotos te werken.
In totaal behandelen vier van haar series deze objecten die een bijna onstuitbare vervoering wekken: Les Nocturnes, La Lune Noire, Etoiles pures, La Grande Montagne. Deze beelden van lichten zijn de afgelopen twee jaar ontstaan. De tentoonstelling "Nocturnes" die tot 10 november in de Galerie Pascal Goossens wordt houden, biedt een selectie uit de sterrenhemelen van de Franse fotograaf, met name opgemerkt in 2017 in Arles.

Info

Waar Galerie Pascal Goossens
Rue de Flandre 98
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 oktober 2018 tot 10 november 2018
Prijs
Normaal
gratis
Organisatie Galerie Pascal Goossens
Contact info@galeriepascalgoossens.com
+32 (0) 2 269 86 96
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier