U bent hier:

Jubilee Lanoye

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Vorig seizoen kon je nog genieten van zijn magistrale solo Ten Oorlog, waar je de jongeheer Lanoye leerde kennen, zoals je hem kent: goed op dreef in spraak en taal, onvermoeibaar en met de nodige pathetiek. In woord en daad schijnbaar eeuwig waakzaam en onophoudelijk alert, houdt hij al jaren niet alleen de literaire vinger aan de pols, maar ook de (vooral politieke) actualiteit laat hij niet ongemoeid.


Maar, zelfs ongewone stervelingen, zoals Tom Lanoye, worden op een dag zestig. Ter dien gelegenheid verschijnt er een boek met foto’s en ongepubliceerd archiefmateriaal, komt er een tentoonstelling in de Gentse Krook en gaat hij een heel jaar op tournee met Jubilee Lanoye.


In het eerste deel brengt hij als een levende literaire jukebox teksten uit zijn rijke oeuvre. Het tweede deel wordt ingepalmd door Bloednoot, waarvoor Lanoye, samen met contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen, woordkabaal en taalmuziek gaat maken.


Ze spelen de rauwe ‘blue notes’ die het oeuvre van Lanoye kenmerken sinds zijn eerste gedichten en optredens in de vroege jaren tachtig. Een reizend verjaardagsfestijn, met een waar podiumbeest als verbale medicijnman, dansend rond zijn zinnen in het vuur van zijn jaren.

Info

Waar Stadsschouwburg Brugge
Vlamingstraat 29
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 2 oktober 2018
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Brugge
Contact cultuurcentrum@brugge.be