U bent hier:

Jr.cE.sA.r, KVS & NNT - Dear Winnie

Theatervoorstelling Drama

‘Dear Winnie’ is een wervelende, muzikale voorstelling over de aanstekelijke kracht van uitzonderlijke vrouwen, in het spoor van Winnie Mandela.


Tijdens de anti-apartheidsstrijd stuurde ANCverzetsstrijder Maurice Mthombeni een brief aan pleitbezorger en vertrouwenspersoon Winnie Mandela. De apartheidsregering onderschepte de brief en publiceerde die in de nationale krant van Zuid-Afrika, om zo tweespalt te zaaien binnen de verzetsbeweging ANC.


Maurice Mthombeni vluchtte naar Europa en zette van daaruit de strijd verder. Zijn zoon, regisseur en KVSgezicht Junior Mthombeni, maakt dit seizoen een voorstelling over deze bijzondere vrouw die — ondanks vernedering, misbruik en ballingschap — haar verzet tegen het apartheidsregime onverminderd bleef voortzetten.


Het stuk zoomt ook in op vrouwen die vandaag hun eigen strijd voeren. Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je persoonlijkheid op voor een groter verhaal? Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens, die samen onder andere de succesvoorstelling ‘Malcolm X’ maakten, gaan samen met actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora op zoek naar het antwoord op die vragen.


‘Dear Winnie’ zie je volgend seizoen alleen in KVS, Théâtre de Liège en de Warande.

 
 

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

Info

Waar Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 12 maart 2020
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 23,00 €; -26 jaar: 10,00 €
€ 23,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurhuis de Warande
Links