U bent hier:

Jongerenopera 'Dido and Aeneas' naar Henry Purcell

Concert Klassieke muziek

Elke zomer organiseert Muziektheater Transparant een jongerenopera waarin jonge zangers en muzikanten hun eigen versie creëren van een meesterwerk uit de barokperiode. In 2012 staat 'Dido and Aeneas' van Henry Purcell op het programma. De jongeren werken onder leiding van een professioneel team. Het resultaat is een boeiend project dat de grenzen tussen muziek, opera en dans onderzoekt.
Elke zomer organiseert Muziektheater Transparant een jongerenopera waarin jonge zangers en muzikanten hun eigen versie creëren van een meesterwerk uit de barokperiode. Na 'L’Orfeo' van Claudio Monteverdi in 2010 en 'Venus and Adonis' van John Blow in 2011, staat in 2012 een van de meest geliefde werken uit het barokrepertoire op het programma: 'Dido and Aeneas' van Henry Purcell. De Engelse barokcomponist schreef het werk samen met de balletleraar Josias Priest, wiens vrouw de Boarding School for Young Gentlewomen oprichtte die de creatie van Dido verzorgde. De opera, die doorspekt is met dansen, vormt een ideaal uitgangspunt voor de eigenzinnige nieuwe versie van Muziektheater Transparant. Zang en spel worden er met een choreografie van Itamar Serrussi verweven. Het resultaat is een boeiend project waarin jonge mensen de grenzen tussen muziek, opera en dans onderzoeken.

muziek Henry Purcell / regie Wouter Van Looy / muzikale leiding Nicolas Achten
orkestcoach Marcin Lasia / choreografie Itamar Serussi
Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met deSingel Kunstcampus, Danshuis Station Zuid en met de steun van De Buren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar deSingel
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 augustus 2012 tot 19 augustus 2012
Organisatie deSingel
Links