U bent hier:

Joker

+1 punt

Arthur Fleck is een mislukte stand-upcomedian die een miezerig appartementje deelt met zijn zieke moeder. In een gure buurt van Gotham City probeert hij zijn kost te verdienen als clown die reclameborden vasthoudt. Zijn moeder heeft hem altijd geleerd dat hij een blij gezicht moet opzetten, maar daaronder schuilt intens verdriet en eenzaamheid. Hij voelt zich een onbeduidende, betekenisloze loser. Tot hij – na de zoveelste vernedering – een keer geweld gebruikt en het machtige gevoel proeft dat dit met zich meebrengt.

"Huiveringwekkend, ongemakkelijk en dus controversieel. Precies zoals de moorddadige clown het zelf graag zou zien." ★★★★ - De MorgenDat deze film de hoofdprijs zou binnenrijven op zo’n prestigieus filmfestival als dat van Venetië was ongezien. Maar de critici zijn unaniem: de film - die afwijkt van alles wat tot nu onder de noemer superheldenfilm viel - is geniaal. Regisseur Todd Philips verbaasde vriend en vijand met dit huiveringwekkend duistere ontstaansverhaal van Batmans aartsvijand. Als een mooi eerbetoon aan Scorsese’s 'King of Comedy' – waar Robert De Niro de mislukte grapjas vertolkte – speelt De Niro ook een rol in 'Joker'. Maar het is toch Joaquin Phoenix die met de eer gaat lopen, want zijn vertolking is waanzinnig: intens tragisch en tegelijk buitengewoon huiveringwekkend. Hij rijfde voor zijn acteursprestatie in ‘Joker’ dan ook zowel een BAFTA, SAG Award, Golden Globe als Oscar binnen!


"Joker is dé film voor deze tijd. (...) Een beroepsclown radicaliseert tot gevaarlijke gek en opzweper van de massa. Een afschuwelijke, niet te missen film." ★★★★★ - De Standaard


Credits
Met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz e.a.
Regie: Quentin Tarantino
VS, 2019

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 29 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Jongeren - 26 jaar: 5,00 €; UiTPAS kansentarief Regio Dender: 1,50 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultuurcentrum Belgica
Contact info@ccbelgica.be
+32 (0)52 20 26 26
Trefwoorden Bevestigd2020

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS