U bent hier:

John Blek (IE) - Voorprogramma: Dixie Rose

Concert Folk en wereldmuziek

Hij werd met ‘Salt in the water’ in 2018 al genomineerd voor beste song op de International Folk Music Awards, maar de Ierse singer-songwriter John Blek brak in 2019 pas echt door met het bloedmooie album ‘Thistle & thorn’, met gasten als Joan Shelley en Nathan Salsburg. Hij won er in eigen land een IMRO-award mee voor zijn eerste plaats in de ‘Irish independent charts’. Ook in de Benelux werd het album uitstekend onthaald.
Aan inspiratie en productiviteit geen gebrek, want op 7 februari 2020 verscheen zijn volgende plaat al, ‘The embers’, met onder meer een prachtige bijdrage van Mick Flannery. Een internationale doorbraak loert ondertussen om de hoek. John Blek staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meesterverteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.

www.johnblek.com

VOORPROGRAMMA

Dixie Rose

Verhalende nummers over gebroken harten, inspirerende ontmoetingen, vreugde en tegenslagen, ... Songs geschoeid op een americana-leest, dan eens country, dan eens bluesy, maar altijd persoonlijk. Dat is Dixie Rose, een zijproject van het Breese muzikale koppel Dag Luyten en Anniek Raedschelders.

Na het bijna 10 jaar opluisteren van uiteenlopende feestjes en evenementen met akoestische covers geven ze zich voor het eerst volledig bloot met eigen werk! Om deze oprechte zielenroerselen tot hun recht te laten komen, omringt het duo zich met muzikanten die de nummers kleuren met knappe arrangementen en meerstemmige zangpartijen.

Dixie Rose serveert nummers uit hun debuut EP ‘Life in a small town’ en laat kennismaken met nieuw, onuitgebracht werk.

Anniek Raedschelders: zang | Dag Luyten: gitaar | Kevin Bloemen: gitaar en backing vocals | Toon Meuris: piano, accordeon en backing vocals | Rico Hagemeijer: contrabas en backing vocals | Nico Camps: drum en backing vocals

www.dixieroseband.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurhuis De Zeepziederij
Malta 11
3960 Bree

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kassa: 13,00 €; Student: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie CULTUURHUIS DE ZEEPZIEDERIJ
Trefwoorden bevestigd2020