U bent hier:

Johan Heldenbergh speelt Marx

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Na de alom bejubelde theatermonoloog ‘Socrates’ maakte theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt de langverwachte opvolger in zijn reeks van filosofen-monologen: ‘Marx’, gespeeld door Johan Heldenbergh. Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de meest invloedrijke filosofen ooit.
Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan Karl Marx, de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar zijn goede intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de “marxistische bevrijding”.

In de theatermonoloog ‘Marx’ kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is deze theatermonoloog een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10
3620 Lanaken

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Voorverkoop: 13,50 €; -26: 7,50 €; +60: 12,50 €

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasland: € 3,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultureel Centrum Lanaken
Contact cultuur@lanaken.be
089 73 98 50

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS