U bent hier:

Jiraan (SY | BE | TR)

Jiraan brengt 12 muzikanten bijeen die samen een breed spectrum van muzikale werelden representeren. Vanuit deze diversiteit creëren ze een nieuwe, interculturele klank die de conventie en de gevestigde noties van stijl overstijgt.
Onder leiding van componist en violist Shalan Alhamwy, vertegenwoordigen deze twaalf virtuozen een verscheidenheid aan tradities en bespelen ze een even grote waaier aan instrumenten uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Doorheen de verschillende klanken en kleuren van o.m. de kanun, viool, oed, saxofoon en kemençhe smelten de individuele culturen samen tot een één en muzikaal ondeelbaar geheel.
Door improvisatie verbindt de groep muziek uit het Midden-Oosten, Balkan, folk-, barok- en jazzmuziek en vormt een niet-hiërarchische microkosmos gebaseerd op verbinding en empathie in het collectieve streven naar schoonheid.

Met Selda Öztürk (zang), Elif Canfeza Gündüz (kemençhe), Müslüm Karaduman (kanun), Omar Zankawan (sax, klarinet), Maher Mahmoud (oed), Tammam Ramadan (ney), Anouk Sanczuk (viool), Nicolas Hauzeur (viool), Shalan Alhamwy (viool), Jonas Malfliet (piano, accordeon), Lara Rosseel (contrabas), Elizabeth Nott (percussie)

www.jiraan.net

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 16,00 €; +65: 15,00 €; -26: 8,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Ter Vesten
Trefwoorden muziek