U bent hier:

Jinpa

Film Cinefiel

Na het hoogstaande THARLO maakte Pema Tseden weer een prachtfilm die zich afspeelt in Tibet, ditmaal op 5000 meter hoogte.

De film begint als een roadmovie. Jinpa is een vrachtwagenchauffeur die schapen vervoert naar een klein dorpje. Met zijn zwarte leren jekker, leren broek, gevaarlijk uitziende ringen aan zijn vingers, lang onverzorgd haar en zonnebril ziet hij er meer uit als een verwaaide rockster. Zijn vrachtwagen rijdt over het Kekexiliplateau, het hoogste plateau ter wereld. Het is een kaal vulkanisch landschap, koud en guur; er wonen amper mensen. Onderweg komt hij een mysterieuze vreemdeling tegen en hij geeft hem een lift. De man zegt dat hij ook Jinpa heet en dat hij op weg is om de moordenaar van zijn vader om te brengen.

De visueel prachtige stijl wordt af en toe ondersteund door de Chinese versie van het lied O sole mio, waar Jinpa een groot liefhebber van is. De beeldencomposities, de kleuren, de uitzonderlijke belichting en het minimalistische verhaal maken JINPA tot een feest voor het oog. Dromerig, surrealistisch, fascinerend.

‘Jinpa’ is tegelijk een fabel, een Tibetaanse roadmovie en een ode aan klassieke westerns. - Shelly Kraicer – Cinema Scope 

 

TICKETPRIJZEN

6 euro basisprijs

3 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.

 

I.s.m. Zebracinema

Info

Waar Begijnhof Diest
Infirmeriestraat z/n
3290 Diest
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 6 december 2019
Leeftijd 18+
Prijs € 6,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Begijnhof Diest
Contact info@ccdiest.be
Links