U bent hier:

JIMMIE DURHAM: Een kwestie van leven en dood en zingen

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

24 mei brengt het M HKA een grootschalige retrospectieve van het werk van Jimmie Durham. Deze in de US geboren kunstenaar vestigde zich in 1994 - na een turbulente periode waarin hij zijn artistieke praktijk afwisselde met een activistisch bestaan in de Amerikaans-Indiaanse beweging - definitief in Europa. Meer info op : http://www.muhka.be/jimmiedurham
Zijn werk is diepgaand en toegankelijk, politiek en persoonlijk, en zowel van het moment als de gangbare tendensen voorbij. Hij stelt scherpe vragen over het bestaan en oefent een grote invloed uit op verschillende generaties kunstenaars, curators, theoretici en kunstliefhebbers wereldwijd. Het M HKA brengt het meest volledige overzicht van zijn werk tot nog toe. De tentoonstelling belicht uitvoerig zijn praktijk als activist, essayist, poëet, performancekunstenaar en beeldhouwer en schenkt ruime aandacht aan in Europa nooit eerder vertoond werk uit de jaren zestig en documentair materiaal. De tentoonstelling reist nadien verder naar verschillende locaties in Europa en naar Mexico.

But writing! What an invention! What a marvelous monstrosity! When I write I know that I am drawing.
()
As an invention, writing has replaced memory with law, and therefore metaphor with truth. Writing invented history and tied us to it. All of us who write, then, or use words in any way, have the responsibility to become poets.

Jimmie Durham, 2003

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar M HKA
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 24 mei 2012 tot 18 november 2012
Prijs € 5,0
Organisatie M HKA
Contact info@muhka.be
+32 3 2609999
Links
Trefwoorden VisualArts, FP