U bent hier:

Jim White

Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren 90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische Talking Heads. Jim tekende op diens label Luaka Bop. White werkte voor zijn platen samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba en Aimee Mann.
Jim haalt zijn inspiratie uit het jarenlange globetrotten, waarbij hij baantjes had van taxichauffeur in New York, bokser, dominee, fotograaf, pro-surfer, tot fotomodel in Milaan. In 2003 brak hij door met de over hem gemaakte roadmovie ‘Searching for the wrong eyed Jesus’. In deze film wordt hij gevolgd op zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, The Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het Zuiden.

Het Zuiden is de wieg van praktisch alle Amerikaanse muziek, een vat vol fascinerende tegenstellingen en een niet-aflatende bron van inspiratie voor talloze muzikanten en schrijvers.

Jim White wordt wel eens ‘The king of country noir’ genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Een poging om de geheimen van het zuiden van de VS te ontrafelen, en tegelijk af te rekenen met zijn eigen demonen. Of, zoals White het zelf stelt, ‘proberen om de gouden tand in Gods valse grijns te vinden’.

Jim werkt aan een nieuw album dat naar verwachting begin 2020 zal verschijnen. Hij speelt tijdens deze tour oud en nieuw werk met zijn trio.

www.jimwhite.net

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurhuis De Zeepziederij
Malta 11
3960 Bree

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 maart 2020
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kassa: 13,00 €; Student: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie CULTUURHUIS DE ZEEPZIEDERIJ
Links
Trefwoorden americana, country, roots