U bent hier:

Jezebel

+1 punt

Dansvoorstelling Theatervoorstelling Moderne dans Tekst en muziektheater

Deze krachtige dansvoorstelling is geïnspireerd op de Video Vixens: uitdagende vrouwelijke modellen die eind jaren ‘90 verschenen in hiphop-video’s op MTV. Hoewel ze schaars gekleed dansten op muziek van mannen, waren ze wel hyper-sensueel, sterk en onafhankelijk. Hoe zou zo’n zwarte hiphop-honey er anno 2019 uitzien? Jezebel is een deconstructie van het controversiële stereotype van de Vixen.
Choreografe-danseres Cherish Menzo (NL) won met deze performance de Best of Fringe Award 2019.

Menzo laat zien dat ze een zeer sterke performer is, die moeiteloos kan wisselen van vrouwelijk naar mannelijk en dierlijk. Ze is betoverend en houdt je elke seconde vast. – Jury Fringe Festival 2019

Cherish Menzo (1988) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Urban Contemporary Dance) en was sindsdien te zien in werk van o.m. Eszter Salamon, Akram Khan, Leo Lerus, Hanzel Nezza, Olivier Dubois, Lisbeth Gruwez, Jan Martens en Nicole Beutler. Als performer valt ze op door haar krachtige, beheerste, onontkoombare fysieke aanwezigheid. In 2016 maakte ze samen met Nicole Geertuida, EFES, een uitputtend duet waarin perfectie en feilbaarheid intrigerende vragen opriepen over hoe wij de mens het liefst zien. In 2017 maakte Menzo bij Frascati Producties samen met Benjamin Kahn de solo Sorry, But I Feel Slightly Disidentified… een cartografie van hoe we de ander ervaren en ontmoeten. Hierna maakte zij LIVE een kruising tussen een dansperformance en pop/rock concert in samenwerking met muzikant Müsfik Can Müftüoglu.


LANGUAGE NO PROBLEM / DUUR 50 min.

Info

Waar CAMPO nieuwpoort
Nieuwpoort 31-35
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 14,00

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8

Reservaties
  • Bel naar 32 (0)9 223 00 00
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CAMPO
Contact info@campo.nu
Links
Trefwoorden Cherish Menzo, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS