U bent hier:

Jeugdboekenmaand 2021

2 jaar

Lezen is een feest! Vier jij samen met ons feest? Kom zeker eens langs in de Leo Pleysierbibliotheek! Je vindt er de leukste jeugdboeken en... bij een feest horen natuurlijk cadeautjes. Doe mee en maak kans op één van de vijf supertoffe feestpakketten!
----------------------------------------------------------

Lezen geeft vuurwerk in je hoofd. Het is goed voor je, je wordt er slimmer van en een beter mens, en het is ideaal om de wereld te zien zonder ook maar één stap te moeten zetten. Maar weet je wat misschien wel het allerleukste is aan lezen? Dat er zoveel manieren zijn om het te doen. En dat elke manier telt!

In 2021 bestaat Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat vraagt om een feesteditie. Met de slogan 'Lezen is een feest!' willen we van 1 tot en met 31 maart 2021 het lezen uitgebreid vieren. We zeggen ook dank je wel aan iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor onze schrijvers en tekenaars, drukkerijen en uitgevers, scholen en bibliotheken en ook... alle grote en kleine lezers!

Vier jij samen met ons feest? Kom zeker eens langs in de Leo Pleysierbibliotheek! Je vindt er de leukste jeugdboeken en... bij een feest horen natuurlijk cadeautjes!

Maak kans op een van de vijf supertoffe feestpakketten! Deelnemen doe je zo:

Voor de kleinsten: download de kleurplaat onderaan op deze pagina of haal een exemplaar af in de bib. Kleur de tekening mooi in, schrijf je naam, leeftijd en telefoonnummer op de achterzijde en geef de ingekleurde tekening af in de bib of stop ze in de brievenbus.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: ga creatief aan de slag en verzin een leuke slogan, gedicht of wens. Schrijf je boodschap op een mooi versierde, zelf ontworpen wenskaart en breng die binnen bij de bib of stop ze in de brievenbus. Vergeet niet je naam, leeftijd en telefoonnummer op de achterzijde van je kaart te zetten.

Wie een tekening of wenskaart inlevert, krijgt een kleine attentie. De vijf knapste, fijnste en origineelste tekeningen of kaarten krijgen een feestpakket! De winnaars van de feestpakketten worden persoonlijk verwittigd.

Controleer voor je een bezoek brengt aan de bib welke de geldende coronamaatregelen zijn.

Iedereen is welkom op het feest dat lezen heet!

Meer informatie over de Jeugdboekenmaand vind je op de site: www.jeugdboekenmaand.be

Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen leest.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Leo Pleysierbibliotheek
Hoogstraatsesteenweg 19
2310 Rijkevorsel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 maart 2021 tot 31 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 2+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Lokaal Bestuur Rijkevorsel
Trefwoorden jeugdboekenmaand, bib, bibliotheek, vlieg, uitmetvlieg, iedereenleest, jeugdboekenmaand21, ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Jeugdboekenmaand 2021 op UiTmetVlieg.be