U bent hier:

Jenny Selander, Sara-Anne Rousseau, Jantien Brys, Hannah Aelvoet & Elke Busselen - Längtan

Concert Klassieke muziek

In ‘Längtan’ vinden vijf jonge vrouwen elkaar in een gedeeld verlangen - ‘en delad längtan’. Het is een bitterzoet verlangen, soms schrijnend en hunkerend naar wat onbereikbaar in de verte dwaalt, soms hoopvol en reikhalzend naar wat komt. Centraal in de voorstelling staat de Zweedse liedkunst. Zweden heeft dan ook iets
met verlangen - ‘längtan’ is het kloppende hart van het Zweedse romantische kunstlied, als woeste noordelijke tegenhanger van de Duitse ‘Sehnsucht’.
Componisten als Wilhelm Peterson-Berger en Ture Rängstrom vonden inspiratie in gedichten van Erik Axel Karlfeldt en Johan Ludvig Runeberg. ‘Längtan’ neemt het publiek mee op een muzikale reis door deze Scandinavische kunstschat. ‘Längtan’ is een sfeervolle en warme ontmoeting tussen muziek, woord en beeld.
De Zweedse mezzosopraan Jenny Selander neemt de Belgische sopraan Sara-Anne Rousseau op sleeptouw. Aan de piano worden beide dames gesteund door Jantien Brys en Hannah Aelvoet. Fotografe Elke Busselen ontleedt verschillende perspectieven van verlangen in een reeks sprekende beelden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat
Wolvestraat 37
9600 Ronse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 11 februari 2018
Prijs
Basistarief: 11,00 €; 55+, -26: 9,00 €
€ 11,0
Reservaties
  • Bel naar 055232801
Organisatie CC De Ververij