U bent hier:

"je hart als dirigent van je leven" met Ria Verplancke

Cursus of workshop Zingeving, filosofie en religie

Na deze reeks weet je hoe je hart en je hersenen op elkaar af te stemmen. Een praktische oefenreeks om samen gestructureerd en stapsgewijs tot hartcoherentie te komen via het neuraal netwerk rond je hart en in je hersenen. Een coherent hart betekent harmonie tussen hoofd en hart. Steeds meer studies tonen dat het hart sneller reageert dan onze hersenen en dus onze centrale factor is.
Hoe doe je dat in praktijk ?
Na deze reeks weet je hoe je hart en je hersenen op elkaar af te stemmen.
Een praktische oefenreeks om samen gestructureerd en stapsgewijs tot hartcoherentie te komen via het neuraal netwerk rond je hart en in je hersenen.
Een coherent hart betekent harmonie tussen hoofd en hart. Steeds meer studies tonen dat het hart sneller reageert dan onze hersenen en dus onze centrale factor is. Emoties zijn krachtiger dan ons brein. Het recent ontdekt neuraal netwerk rond ons hart (het hartbrein) stuurt en regelt allerlei elektrische en biochemische signalen in ons lichaam en ook bvb de stresshormonen. Het hartbrein regelt deze communicatie met de hersenen via het veranderlijk hartritme. De veranderlijkheid van dit ritme hangt samen met je gedachten/emoties/ademhaling. Als je ademhaling aan een aantal kenmerken betanwoordt, in combinatie met specifieke emoties en gedachten kom je tot hartcoherentie.
In deze cursusreeks oefenen we stapsgewijs hartcoherentie in, via de ademhaling via de ademhaling en het her-regelen van emoties en gedachten. We starten telkens met lichte lichaamsbewegingen om te gronden en het hart te activeren. Daarna oefenen we stapsgewijs , en in elke sessie een beetje verder, hoe ademhaling –emoties- hartritme op elkaar af te stemmen .Je krijgt ook lichte oefeningen mee voor thuis ( elke dag op jezelf ca 3 x 3 minuten). Het gaat hier om een wetenschappelijk uitgebouwd programma, waar medische kringen steeds vaker naar verwijzen.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Moritoen vzw
Lange Vesting 112
8200 Sint-Andries

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 22 januari 2013 tot 5 maart 2013
Prijs
voor 6 sessies
€ 72,0
Reservaties
Organisatie Moritoen
Trefwoorden hart, Ria Verplancke, brein, hartcoherentie