U bent hier:

JazzMadd Beat Love Oracle

Concert Jazz en blues

"BEAT LOVE ORACLE"
FRANK NUYTS (Comp./marimba) FRANK DEBRUYNE (comp/saxofoon) STIJN DELDAELE (e-bas) RONDALD DHAENE (drums)

25/10/’20 11u (volzet) & 13u
DE BATHYSCAAF Meuleschettestraat 74 Aalst


25/10/‘20. 19.30u
DE LINDE
Gemeentehuisstraat 43 MeerbekeCORONAPROOF :
Enkel op reservatie : ook per bubbel van 2 tot 4
info en reservatie : www.jazzmadd.be of
info@ jazzmadd.be 0495/121447


“Beat Love Oracle”
Sinds 2017 is het muzieklandschap een eigenzinnige cross-over band rijker.
Toen werd ‘Beat Love Oracle’ namelijk geboren: een wervelend testosteronkwartet bestaande uit sax(en), marimba, e-bas en drums.
‘Het is algemeen geweten dat het orakel van Delphi nooit echt de toekomst heeft voorspeld. Maar dat heeft Beat Love Oracle niet belet toch te besluiten zelf de toekomst in handen te nemen. Door een repertoire te brengen dat een voorbeeld kan zijn voor een toekomstige generatie(s) muzikanten die over de stylitische muurtjes heen willen kijken.'(Frank Nuyts)

Frank Nuyts (marimba en composities)
Frank Debruyne (sax en composities)
Stijn Deldaele (vijfsnarige bas)
Ronald Dhaene (drums)
Een vzw HardScore productie.

Frank Nuyts, geboren te Oostende in 1957. Studeert eerst slagwerk en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent en daarna compositie aan het IPEM te Gent bij Lucien Goethals.
Zijn eerste werken schrijft hij in een post-seriële stijl. Hij wint in 1979 de Tenutoprijs voor compositie uitgeschreven door de BRT. Vanaf Rastapasta voor solostrijkers en fluit uit ’86 sluit hij aan bij de postmoderne beweging en wordt zijn werk gekenmerkt door een postmoderne, neo-tonale toonspraak met invloeden uit de zogenaamde niet klassieke muziekgenres. In ‘89 richt hij daarom samen met Iris De Blaere de groep Hardscore op, waarvoor hij 6 “Boeken” componeert (resulterend in de CD’s ‘Methane’, ‘Surf, wind and desire’ en ‘Monkey Trial’). Daarnaast schrijft hij ook nog composities voor klassieke bezettingen: losse orkestwerken, vijf symfonieën, 3 concerti (piano, marimba en cello); kameropera’s (‘Bekket’ voor Leporello, ‘Middle East’ voor LOD, (Prijs Nieuwe Muziek Provincie Oost-Vlaanderen 2011) ‘Tongval’ en ‘Paternel’ , ‘Chut!’ en ‘Cambio madre por moto’ voor vzw Hardscore. Eveneens 19 pianosonates (waarvan nummer 13 tem 18 in opdracht de Muziekcentrum de Bijloke) (wat hem meteen de eerste Sabam Award voor klassieke muziek oplevert in 2013), vocaal werk (oa voor de Australische Songcompany). In 2014 wordt de band Hardscore opnieuw opgestart wat leidt tot een commissie bij De Bijloke voor een nieuw programma ‘Carbon fixation’ met visuals van Fabien de Lathauwer (2014) Hij doceert momenteel compositie en orkestratie aan de School of Arts Gent. Samen met Iris De Blaere oprichter van het Voorwaarts Maart/En Avant Mars festival voor het Muziekcentrum De Bijloke

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Bathyscaaf
Meuleschettestraat 74
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 25 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie vzw Duende
Trefwoorden jazz, pop, hedendaagse composities, Frank Nuyts, InDeKijkerAalstBeUiT