U bent hier:

JAZZLAB CONCERT: DOUBLE BILL: KREIS + THUNDERBLENDER

Concert Jazz en blues

Het jonge trio Kreis bevindt zich op het veld tussen lyrische jazz, kamermuziek en filmische bedwelming. Zachtmoedig exploreren ze de grenzen van compositie en improvisatie. Thunderblender brengt een avond vol avontuurlijke, moderne jazz beladen met emoties, heftige grooves en fragiele intimiteit.
Deze voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. Bedankt om ons even de tijd te geven om de administratieve opvolging van onze activiteiten te reorganiseren.

Jazzlab brengt een avond gevuld met harmonieuze tegenstellingen. Het jonge trio Kreis brengt muziek die zich bevindt tussen zachtaardige jazz en kamermuziek. Ze verkennen de grenzen van improvisatie en compositie om te komen tot intieme en breekbare muziek. Het naadloze samenspel van Thunderblender zorgt voor een melodieus en ritmisch complex spel dat nooit voorspelbaar is. Deze muzikanten vullen de avond met avontuurlijke en moderne jazz.

Stan Maris, Benjamin Hermans en Kobe Boon vormen samen Kreis, een muzikaal trio wiens speelvlak zich bevindt tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en het suggestieve van filmmuziek. De muziek is verwant aan de folktradities van het Hoge Noorden ; in combinatie met elegante kamermuziek en jazz, zorgt dit voor een samenkomst van veel moois. Kreis is geen trio dat je achterover zal blazen met een shocktechniek. Allesbehalve, het is een band die langzaam onder de huid kruipt, stilletjes binnensluipt om dan los te laten en de luisteraar stelselmatig onder te dompelen in hun muziek.

Hoewel Thunderblender zich laat inspireren door hedendaagse muziek en Amerikaanse grootheden, hebben ze een door en door Europees geluid met een heel eigen klank. De drie muzikanten Sam Comerford, Hendrik Lasure en Jens Bouttery zorgen elk voor hun persoonlijke insteek binnen een harmonieus samenspel dat zich uit in een onvoorspelbaar en avontuurlijk spel. Bekroond met de TOOTS THIELEMANS AWARD combineert het trio gretig vrije improvisatie, zachte momenten en funky grooves tot een avond vol spanning.

Info

Links
Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 23 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: € 22,00; Abonneekorting 19-20: € 20,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 20,00
€ 22,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Trefwoorden jazz, podium, BUURTabonnement, bevestigd2020